Kerhon ensimmäiset pikkujoulut 11.11-17 kokosivat jäsenet Tampereelle

[Not a valid template]

Syysmiitissä syntyi ajatus kerhon pikkujoulujen järjestämisestä, sillä kerholaiset halusivat nähdä toisensa vielä kuluvan vuoden aikana. Pikkujoulujen paikkaa ja teemaa etsittiin jonkin verran, kunnes päädyttiin Tampereeseen. Tampere kun sijaitsee melko keskeisellä paikalla ja sinne pääsee kätevästi myös junalla. Pikkujouluteemakin ratkesi melko helposti kun havaittiin, että Tampereen Työväen teatterissa esitettiin Agents-musiikkikomedia ”Jykevää on rakkaus”.

Mitäpä sitten muuta kun varamaan hotellihuoneet yhteisesti sovitusta hotellista ja teatteripaketit lipunmyynnistä.

Kokoonnuimme siis 28 henkilön voimin Tampereelle lauantaina 17.11.2017; osa oli ottanut varaslähdön pikkujouluihin tulemalla paikalle jo perjantaina. Lauantaipäivä meni rattoisasti kuulumisten vaihtamisessa ja muussa höpötyksessä kunnes oli aika lähteä teatteriin. Kerholle oli teatterissa varattu ruokailu omissa pöydissä – moni kärkkyi pääsyä pöytiimme siinä onnistumatta. Ruokailuun liittyi sellainen erikoisuus, että ruoka sijaitsi seisovassa pöydässä teatterin toisessa kerroksessa ja ruokailupöydät kolmannessa kerroksessa. Ruokalautasen saaminen asianmukaisesti pöytään jyrkkiä portaita pitkin vaati pienoista taiteilua. Kukaan ei onneksi pudottanut sapuskaa lattialle. Ruokailuvaraus edellytti myös sen, että jokaiselle varattiin etukäteen yksi ruokajuoma. Ruokajuomatilauksemme ei tietenkään mennyt kuten Strömsöössä, mutta oikeat juomat saatiin pienen neuvottelun jälkeen.

Ruokailun jälkeen siirryimme sitten katsomon puolelle. Ne kerholaiset, jotka eivät olleet tutustuneet musiikkikomedian sisältöön etukäteen, esittivät alkumetreillä ihmettelynsä siitä, miten kyseinen esitys liittyi vuonna 1979 perustettuun Agents-yhtyeeseen. Musiikkikomedia perustui nimittäin Seppo Saraspään romaaniin Ansiosidonnainen, joka kertoo Lapissa sijaitsevan Morottajan kylän ihmisistä. Agentsin biisit veivät tarinaa eteenpäin ja sen menneen ajan solistit Topi Sorsakoski ja Rauli ”Badding” Somerjoki ohjasivat pääosanesittäjiä Antti Langin Askoa ja Merja Koivulan Ninaa eteenpäin. Juha-Matti Koskelan esittämä Somerjoki sai kylmät väreet kulkemaan selkää pitkin, hän muistutti niin paljon esittämäänsä henkilöä.

Teatterin jälkeen lähdettiin sitten etsimään jatkopaikkaa, mutta se osoittautui haastavaksi koska moni muukin oli ajatellut samoin. Porukka ottikin siten vauhtia hotellin baarista josta sitten siirryttiin Toweriin, jonka jono siihen mennessä oli kadonnut joko sisätiloihin tai muihin paikkoihin.

Sunnuntaina kokoonnuimme vielä ennen lähtöä pohtimaan tulevan vuoden tapaamisia. Talvitapaaminen päätettiin pitää Ikaalisten kylpylässä; talvitapaamisen ajankohdaksihan on syystapaamisessa sovittu 16.-18.3.2018. Talvitapaamisen teemaksi sovittiin 1990-luku.

Kesätapaamisen 18.-20.5.2018 pitopaikkaa Hovimäki joudutaan muuttamaan, sillä alueen kanssa ei päästä neuvotteluihin. Ehdotuksia paikasta otetaan vastaan.

teksti: Armi Ylikorpi

kuvat: Tampereen Työväen teatteri, Armi Ylikorpi

SMV Caravan Team Finland