Munat Porin FICC Rallyssa 8/2014

SMV kerho oli edustettuna myös Porissa 24.7.-1.8.2014 järjestetyssä kansainvälisessä tapahtumassa, eli FICC- Rallyssa. Rallyyn saapui osallistujia kaikkiaan 28 maasta-  munia paikalla oli kahdeksan yhdellä Airstreamilla vahvistettuna. Saksalaiskorttelista löytyi lisäksi yksi vuosimallia 1968 oleva Eriba-matkailuvaunu. Voitaneen siis sanoa, että museovaunujen ennätys kansainvälisten tapahtumien osalta on syntynyt.

Rallyviikko osui kesän helleputkeen.  Kuvaavaa on erään brittiläisen rouvan toteamus, että Suomen sää on ”enemmän Afrikkaa, vähemmän Skandinaviaa”.

Kirjurinluoto

Kirjurinluoto on Porilaisten kansalaispuisto, jossa järjestetään paitsi kuuluisat Porin Jazzit, myös lukematon määrä muita kesätapahtumia. Porin kaupunki oli rakentanut Rallya varten alueelle väliaikaisen leirintäalueen sähköistyksineen kaikkineen, jossa jokaiselle leiriläiselle oli varattu oma tontti. Kirjurinluoto tarjoaa lapsille useita leikkipuistoja, kuten esim. Angry Birds puiston, liikennepuiston ja mahdollisuuden tutustua alpakoihin, kileihin ja muihin eläimiin. Puistossa pääsee myös kokeilemaan taitojaan frisbeegolfissa.

Tavallinen päivä Rallyssa

Jos et herännyt kuumuuteen, heräsit viimeistään klo 8.30 jolloin Rallyradio aloitti tunnin mittaisen ohjelmansa. Ohjelmassa kuultiin mm. tärkeää tietoa päivän ohjelmasta. Aamuisin saatoit, riippuen välimatkasta, kävellä tai pyöräillä Rallyinfon läheisyyteen ja ostaa uunituoreet aamusämpylät. Polkupyörä oli tässä Rallyssa välttämättömyys, sillä välimatkat olivat pitkiä. Kortteli yhdeksän perimmäisestä nurkasta markkinaportille korttelin yksi kulmalle, oli matkaa lähes kilometri. Puhumattakaan Kirjurin kesäravintolasta ja Kokemäen joen toisella puolella sijaitsevasta Porin keskustasta. Rally nimettiinkin ”Pyöräily Rallyksi”. Iltapäivisin, kun oli selvitty päivän retkistä ja muusta ohjelmasta, saattoi vierailla eri maiden kutsuilla. Iltaisin oli lisäksi mahdollisuus käydä Sauna-teamin saunoissa, jotka olivat avoinna  ”silloin kun piipusta nousee savua”.

Ohjelmaa joka lähtöö

Rallyn ohjelmarunko koostuu virallisista ohjelmista ja laajasta muusta tarjonnasta.

Rallyn aikana kisattiin mm. Mölkyn maailmanmestaruudesta – kaksi ensimmäistä sijaa tulikin Suomeen. Pronssille kipusi hienosti heittänyt Sveitsin joukkue, joka aikoi markkinoida peliä kotimaassaan. Kerho ei valitettavasti yltänyt Mölkyn maailmanmestaruuskilpailuissa finaaliin asti. Kerholaiset voivat kuitenkin ylpeillä sillä, että pudottivat FICC:n hallituksen jatkosta.

Rallyn yhtenä iltaohjelmana oli Pitkän pöydän maailmanennätysyritys. Tapahtumaan osallistui 214 pöytää ja lähes 500 rallyosallistujaa. Ennätys syntyi, sillä aikaisempaa vertailukohdetta ei ole.  Kerholaisilla oli tämän lisäksi korttelissaan pitkä pöytä lähes joka ilta.

Rallyn aikana oli myös useana päivänä mahdollista ajoharjoitteluun sekä yhdistelmällä että matkailuautolla. Samassa yhteydessä saattoi suorittaa ainutlaatuisen FICC 2014 ajotaitomerkin. Merkkisuorituksia tuli peräti 69 kappaletta, eivätkä kaikki suorittajat suinkaan olleet suomalaisia. Onnittelut merkin suorittaneille kerholaisille!

Kerhon korttelissa oli luonnollisesti myös perinteinen avoimien ovien päivä. Tällä kertaa se olikin kirjaimellisesti koko päivän, sillä kukaan ei muistanut ilmoittaa aamutiedotteen tekijöille kellonaikaa. Uteliaita riitti sen vuoksi myöhään iltaan asti.

”Tuo pilvi ei sada”

Rallykeskiviikkona oli Porin raviradalle järjestetty Suuriltamat, joita markkinoitiin koko viikon kohokohtana. Iltamissa esiintyi Suomen huippuyhtyeitä ja odotukset olivat korkealla. Ja miten kävi? Ilta oli Rallyviikon ainoa ilta, jolloin satoi ja ukkosti todella rankasti. Tapahtumaan osallistuneet jouduttiin kovan sateen aiheuttaman tulvan vuoksi evakuoimaan pääteltasta raviradan muihin osiin; ihmiset taivalsivat kaatosateessa yli nilkkojen ylettyvässä tulvavedessä. Suurin osa ei kuitenkaan antanut asian häiritä, musiikki ja yhdessä olo jatkuivat kun sade oli laantunut. Kyllähän kesä aina kasteensa kuivaa! Selim P. nousi lavalla puoli tuntia ennen myräkkää – heidän ensimmäinen biisinsä oli ” Sata salamaa”….

Suuriltamien jälkeen päästiin Rallyalueella nauttimaan paistetusta makkarasta mehun ja haitarinsoiton kera ilman sadetta. Makkarajonon pituus yllätti järjestäjät positiivisesti, sillä makkaroita jaettiin hämärtyvässä kesäillassa lähes 500!

(teksti: Armi Ylikorpi, kuvat: Timo Aho, Minna Luokkala, Armi Ylikorpi)

SMV Caravan Team Finland