Nostalgiatapaaminen Mobiliassa 7/2015

Nostalgiakerho järjesti Nostalgiapäivät tieliikennemuseo Mobiliassa 17.-19.7.2015. Tapahtuma on tähän asti järjestetty kiinteästi aina heinäkuun 15. päivä riippumatta siitä, mille viikonpäivälle se sattuu. Tapahtuma oli tänä vuonna siirretty viikonlopulle, jotta mahdollisimman monella oli mahdollisuus osallistua.

Mobiliaan kerääntyi kuitenkin vain reilut 50 yksikköä, joista läheskään kaikki eivät olleet nostalgiaikäisiä. Asiantuntijat kertoivatkin, ettei arvioitavia matkailuajoneuvoja koskaan ennen ole ollut yhtä vähän.

Treffipaikka

Mobilian ympäristö on Nostalgiapäivien treffipaikkana varsin viehättävä – aluehan sijaitsee Längelmäveden rannalla. Leiripaikkoja löytyi niin nurmikolta kuin asvaltiltakin. Museon kahvilasta sai maukkaan lounaan.

Normaalin leirintäalueen palvelut kuitenkin puuttuvat, sillä sähköä ei ole saatavilla. Mobilian wc-tilat ovat käytettävissä museon aukioloaikana, sen jälkeen pitää reippailla läheiselle vierasvenesatamalle. Varsin haastavaa sellaisten matkailuajoneuvojen omistajille, joiden sisutukseen ei mahdu Portapotti.

Suihku- ja saunapalvelua ei myöskään ole saatavilla.

Leirintäaluepalveluiden puute on saanut Nostalgiakerhon miettimään tapahtuman siirtämistä johonkin toiseen paikkaan.

Tapaamiseen oli saapunut 10 kerhomme jäsenperhettä. Kiitos kerhomme Tampereen seudun jäsenille, jotka olivat varanneet meille saunan Kangasalan lepokodista. Löylyistä pääsi nauttimaan pientä korvausta vastaan.

Ohjelma

Tapahtuman ohjelma keskittyy hyvin pitkälle asiantuntijaraadin tekemään arviointikierrokseen. Tapahtumaan osallistuminen ei edellytä arviointiin osallistumista. Arviointiin saivat tänä vuonna osallistua ne museoikäiset vaunut, jotka oli otettu käyttöön vuonna 1985 tai ennen sitä sekä matkailuautot, jotka oli rekisteröity vuonna 1992 tai ennen sitä.

Tapahtuman yhteydessä pidetään Nostalgiakerhon vuosikokous ja sen jälkeen Nostalgiafoorum, jossa keskustellaan ajankohtaisista asioista.

Ohjelmaan kuuluvat luonnollisesti myös arpajaiset, joihin Nostalgia-kerho oli saanut sponsoreilta upeat palkinnot.

Nostalgia-kerhon vuosikokous toi muutoksia kerhon johtoryhmän kokoonpanoon. Kerhon perustajajäsen ja sitä alusta asti luotsannut Anssi Siukosaari luopui puheenjohtajuudesta. Kerhon uudeksi puheenjohtajaksi valittiin SMV kerhon jäsen Terhi Höglund. SMV kerho onkin hyvin edustettuna Nostalgia-kerhon johtoryhmässä, sillä ryhmään kuuluvat Terhin lisäksi Ulla Nummi ja Sami Tolonen.

Kunniaa

Asiantuntijaraati jakoi kunniakirjoja tapahtuman päätöstilaisuudessa. Matkailuvaunupuolen erityismaininnan sai kerhomme jäsenen Jyrki Karjalaisen SMV vuodelta 1965; tämä vaunu oli myös yleisön ylivoimainen suosikki. Palkinnon sai myös Paavo Rouskun vuosimallia 1975 oleva ”Paro”-vaunu.

Matkailuautojen erityismaininnan sai Tapio Kivimäen Hymermobil vuodelta 1980. Lisäksi palkittiin Jari Jokisen vuoden 1974 VW Kleinbus.

teksti: Armi Ylikorpi

kuvat: Timo Aho, Armi Ylikorpi

Kuvia klikkaamalla ne suurenvat

SMV Caravan Team Finland