Pömmähäiset Ellivuoressa 11.-13.3.2016

 

 

 Kerhon tämän vuoden talvitapaaminen järjestettiin Ellivuoressa Sastamalassa 11.-13.3.2016.

VuoriCaravan

Perjantai-iltana tutustimme VuoriCaravanin saunaan ja saunan vieressä sijaitsevaan kotaan. Saunasta sai löylyä kun tarpeeksi kauan jaksoi heittää vettä kiukaalle, suihkusta tuli lämmintä vettä ja terassilla oli viihtyisä istua jäähdyttelemässä. Kodassa mahtui isompikin porukka istumaan iltaa ja makkaratkin paistuivat mukavasti.

Loppuilta oli tarkoitus viettää pitkänpöydän merkeissä VuoriHotellin aulabaarissa, mutta tosin kävi, sillä kyseinen virkistäytymispaikka sulki ovensa jo klo 22. Hotellista löytyi kuitenkin asukkaille tarkoitettu keittiötila, jonne sullouduimme rupattelemaan.

Laavun etsintää ja Kivilinnan löytämistä

Lauantaina oli aamupalan jälkeen annettu ”omaa aikaa”, mikä tarkoitti sitä että osa porukasta hakeutui pulkkamäkeen ja osa EllivuoriSkin rinteisiin. Osa tosin keskittyi rinteiden ja urheilullisten matkakumppaneiden ihailemiseen.

Urheilutuokion jälkeen kokoonnuimme VuoriHotellissa. Keräsimme mukaamme laavulla nautittavan nuotiokahvin tarpeet ja lähdimme urheasti vaeltamaan ”vuoren” rinnettä ylös. Laavua ei kuitenkaan apuna olleesta kartasta huolimatta löytynyt, vaan huomasimme jälleen olevamme laskettelurinteiden luona. Käännyimme takaisin neuvoa kysyttyämme ja laavukin löytyi kun huomasimme metsästä nousevan savun. Laavu oli todella hyvin naamioitunut lumiseen metsään emmekä välttämättä olisi löytäneet sitä ilman savumerkkejä. Nuotiokahvi, makkara ja vaahtokarkit tekivät hyvin kauppansa.

Osa porukasta lähti paluumatkalla vielä etsimään Pirunvuorella olevaa Kivilinnaa. Kivilinna on taidemaalari Emil Danielssonin vuonna 1906 valmistunut luonnonkivistä rakennettu ateljee. Danielsson ja hänen vaimonsa Aurora viettivät kesät ateljeessa metsän keskellä. Kivilinna on entisöity ja se on avoinna matkailijoille.

Illanvietto Rautasaunassa

Kuntoilupäivän jälkeen oli vihdoin vuorossa ruokailu ja sauna. Molemmat onnistuivat hotellin Rautasaunassa, jossa oli hyvät tilat ruokailla takkatulen loimussa ja saunoa varsin isossa löylyssä. Moni meistä oli tosin lukenut, että ruokailemme rantasaunassa…

Vuoden muut tapaamiset

Kuluvan vuoden kesämiitti järjestetään 17.-19.6.2016 Hämeenhelmessä Tervakoskella ja syysmiitti 19.-21.8.2016 jossain päin Pohjanmaata. Molemmista miiteistä tulee lisätietoa myöhemmin.

Kiitos Minna ja Sami Toloselle viikonlopun ohjelman järjestämisestä.

Ai niin, ne Pömmähäiset. Ne ovat Suomen mytologian mukaan metsässä eläviä otuksia, serkkujensa maahisten ja menninkäisten kaltaisia.

teksti: Armi Ylikorpi

kuvat: Timo Aho, Minna Tolonen, Armi Ylikorpi

SMV Caravan Team Finland