SMV kesämiitti Sysmässä 5/2015

KESÄMIITTI KOKOSI MUNAT SYSMÄÄN          

Kerhon kesämiitti järjestettiin Camping Sysmässä pidennettynä viikonloppuna Helatorstain aikaan 14.-17.5.2015. Paikalla saapui 10 munavaunua ja yksi nostokatto.

Camping  Sysmä                                                                                                                      Camping Sysmä sijaitsee Päijänteen rannalla, kävelymatkan päässä Sysmän keskustasta ja alue on täysin uudistettu uuden yrittäjän toimesta. Leirintäalueelta löytyy 40 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa, jotka kaikki sijaitsevat lähellä järveä. Sisääntuloportin läheisyydessä on muutama vuosi sitten valmistunut huoltorakennuskompleksi, josta löytyy kaikki tarpeellinen: siistit sosiaalitilat, sähkölämmitteinen sauna ja keittiötila, jonne mahtuu isompikin porukka oleskelemaan. Alueen rannasta löytyy rantasauna ja hyvät puitteet uimiselle. Leiriytyjille tarjotaan aamupäivisin kesäkautena ilmainen sauna.

Ohjelmaa                                                                                                                                        Kesämiitin ohjelmaa oli järjestetty jokaiselle päivälle. Kerhon hyvä tuuri kelien suhteen ei tällä kertaa pitänyt, sillä sadetta saatiin joka päivä – pitkä pöytäkin jouduttiin yhtenä päivänä perumaan raekuuron vuoksi.

Myös Helatorstaipäivälle suunniteltu retki Kammiovuoren retkeilyalueelle jouduttiin perumaan kovan sateen vuoksi. Kammiovuoren alue sijaitsee 24 kilometriä Sysmästä Luhankaan päin. Kammiovuori on Itä-Hämeen korkein kukkula, jolta näkee upeita maisemia. Alueelta löytyy myös jääkauden aikainen, noin seitsemän metrin korkuinen kivi, joka on saanut nimekseen Sysmän Linta.

Perjantai-iltana kokoonnuimme sadetta ja rakeita välttääksemme alueen keittiötiloihin, jossa vietimme iltaa kuunnellen trubaduuri Pekka Ässää. Samassa yhteydessä jaettiin perinteiset pokaalit seuraavasti: pisin matka Johanna ja Lasse Kakkuri Vaasasta, järjestäjien valinta Terhi ja Juha Kuronen, jäsenistön valinta Pia ja Aimo Mäyrä.

Tapaamisessa kisailtiin SMV olympialaisissa, jossa lajeina olivat ketjunheitto, kravatinheitto ja kilpailun järjestäjien muokkaama mölkynheitto. Lapset ylsivät kaikki palkintosijoille, naisten voiton vei Minna Tolonen ja miesten voiton Lasse Kakkuri.

Tutustuimme tapaamisen aikana pariinkin kertaan Sysmän keskustaan, sen kauppoihin, kirpputoreihin ja torikahvilan tarjontaan. Lauantaina 16.5. keskusta oli täynnä ihmisiä, sillä päivällä paljastettiin Olavi Virran patsas. Tuntui siltä, kuin koko tienoo olisi kerääntynyt patsaan luokse.

Osa porukasta lähti samaisena lauantain iltana Päijänteen risteilylle, jonka määränpää oli Toivo Pylväläisen erakkosaari, Koreakoivu. Saareella näkee vilahduksen millaisissa olosuhteissa Pylväläinen saarella asui. Pylväläisen mökki on säilytetty alkuperäisine kalusteineen ja esineineen. Risteilyalus haki osallistujat leirintäalueen laiturista ja palautti samaan paikkaan. Opastetulla risteilyllä nautittiin paitsi aurinkoisista maisemista, myös hyvästä kalakeitosta ja kahvista.

Syysmiitti                                                                                                                                       Kuluvan vuoden syystapaaminen järjestetään 21.-23.8.2015 Kokemäellä Pitkäjärven leirintäalueella. Lisätietoja tapaamisesta tulee kesän mittaan.

Kiitämme Lassi Ampujalle ja Mia Kärkkäiselle/Camping Sysmä onnistuneesta viikonlopusta!

 

teksti ja kuvat: Armi Ylikorpi

SMV Caravan Team Finland