Syysmiitti kokosi munat Savikoskelle 31.8.-2.9.2018

Syysmiitti kokosi munat Savikoskelle

Kerhon vuoden 2018 syysmiitti järjestettiin 31.8.-2.9.2018 Savikosken leirintäalueella Kylmäkoskella. Miittiin saapui 17 munavaunua, joista muutama oli mukana ensimmäistä kertaa. Miittiä varjosti lauantain ajoittain rankkakin sade, mutta siitäkin selvittiin asenteella ja kunnollisella vaatetuksella.

Lauantaina lasikylään

Miittilauantai alkoi kuten aina Avoimilla ovilla ja tuon tunnin aikana olikin melkoinen vilske munien ympärillä ja niiden sisällä.

Avointen ovien jälkeen hyppäsimme autoihin ja lähdimme Minna Tolosen johdolla kohti Nuutajärven lasikylää Urjalaan. Meitä odotti lasitehtaalla opas, joka kuljetti meidät historian läpi nykyaikaan. Nuutajärven lasitehdas on perustettu vuonna 1793 ja se oli Suomen vanhin toimiva lasitehdas aina vuoteen 2014 saakka, jolloin Firskars päätti siirtää lasitehtaan tuotannon Iittalaan.

Lasitehtaan perusti vuonna 1973 Nuutajärven kartanon perinyt Jacob Wilhelm de Pont, joka ei kuitenkaan pitkään jaksanut innostua tehtaan pyörittämisestä. de Pont möi tehtaan ja kartanonsa Johan Furuhjelmille. Tehdas olikin Furhjelmin suvun omistuksessa aina vuotaan 1843 saakka, jolloin Johan Agapetus Törngren osti tehtaan. Törngrenin poika Adolf oli ensimmäinen tehtaan omistaja, joka oikeasti oli kiinnostunut tehtaasta. Tehtaan kukoistuskausi alkoi ja Nuutajärvi oli 1850-luvulla Suomen johtava lasitehdas. Tehdas vaihtoi myöhemmin jälleen omistajaa, kunnes se lopulta päätyi osaksi Iittala Groupia.

Opastetun kierroksen jälkeen oli mahdollista tutustua tehtaan myymälöiden ja kahvilan tuotteisiin. Pääsimme myös katsomaan, kuinka lasia puhallettiin.

Lasitehtaalla käynnin jälkeen aloitettiin sitten alueella pitkän pöydän valmistelu. Pitkä pöytä järjestettiin sateisen sään vuoksi leirintäalueen Saluunan katetulla terassilla. Mahduimme hyvin sateensuojaan ja ruokailemaankin päästiin lähes samanaikaisesti. Muutama pöytäkunta oli valinnut annoksen tilaamisen alueen ravintolasta – annokset saapuminen oli ajoitettu tarkasti pitkän pöydän aloitusaikaan.

Pitkässä pöydässä jaettiin perinteiset pokaalit. Yleisön valinta meni tällä kertaa Mira Kovasen ja Juuso Visasalon pinkille ”karkkimunalle”, joka oli mukana ensimmäistä kertaa. Mainittakoon, että tähän miittiin hankituissa pokaaleissa oli aimo annos pinkkiä väriä.

Pisimmän matkan pokaalin pokkasivat Minna ja Juha-Pekka Luokkala Kokkolasta. Järjestäjien valinta osui Raila Ståhlin ja Kalle Ulmasen munavaunulle. Pitkän pöydän yhteydessä jaettiin myös Paras teematoteutus-kiertopalkinto, jonka pokkasivat Armi Ylikorpi ja Timo Aho.

Illalla olivat sitten vuorossa kerhon omat saunavuorot ja sen jälkeen kokoonnuttiin porukalla alueen grillille iltapalan merkeissä. Lauantaina ei enää kulku käynyt kohti alueen ravintolaa, jossa edellisenä iltana oltiin laulettu karaokea oikein urakalla.

Vuonna 2019 juhlitaan

Syysmiitissä pidettiin jokavuotiseen tapaan keskustelutilaisuus, jossa keskusteltiin tulevien tapahtumien ajankohdista ja pitopaikoista.

Ensi vuosi on juhlavuosi, sillä kerho täyttää 10 vuotta. Juhlamiitti järjestetään 7.-9.6.2019 SFC Hakalanrannassa Valkeakoskella.

Syysmiitin ajankohdaksi päätettiin 30.8.-1.9.2019 ja alustavaksi pitopaikaksi SFC Kalajärvi Peräseinäjoella.

Kerho on myös saanut kerhovaatteista uuden malliston; keskustelutilaisuuden yhteydessä pääsi sovittamaan näytekappaleita.

Sunnuntain ohjelmalisänä oli lisäksi Akaan seudun toimittaja, joka tuli tekemään juttua miitistä.

Miiteistä ja kerhovaatteista tiedotetaan vielä erillisillä viesteillä.

Kiitämme Savikosken Matkailua syysmiittimme järjestelyjen mahdollistamisesta!

 

teksti: Armi Ylikorpi, kuvat: Timo Aho, Mari Nevala, Armi Ylikorpi

SMV Caravan Team Finland