Viikinki juhlat Vaasassa 3/2015

Vaasa kutsui talvitapaamiseen

Kerhon tämän vuoden talvitapaaminen järjestettiin maaliskuun puolessa välissä Vaasassa, tarkemmin sanottuna Sulvassa.

Sulvan kestikievari yllätti paitsi sijainnillaan myös ulkomuodollaan, sillä suurimmalla osalla oli sellainen ennakkoajatus, että iso kievari löytyy pitkän hiekkatien päästä. Kievari sijaitsee Sulvan keskustassa aivan päätien varressa – siitä suhahti helposti ohi.

Aivotyötä vaativaa kisailua

Joudimme heti saatuamme huoneet aivotyötä vaativaan kisailuun. Porukka jaettiin päätuomari Kim Kurenmaan erikoisella jakotavalla joukkueisiin sen jälkeen, kun tuomarille oli tehty selväksi että 18 henkilöä saa ihan sujuvasti jaettua kolmeen joukkueeseen. Joukkueet keksivät itselleen varsin omaperäiset nimet, Viikinkimunat, Pääsiäismunat ja Kokeneet munat…

Lajeina tässä äärimmäisen haastavassa kisassa oli solmun tekemistä köyteen käsiä käyttämässä, olutlaatikon päällä seisomista ja vanteen läpi pujottautumista. Voittajajoukkueeksi julistettiin hämärän, mutta tarkan pistelaskun jälkeen Pääsiäismunat.

Viikinkipeijaiset

Saunottuamme rankan kisailun jälkeen siirryimme kievarin pitopöytään, jossa meille oli katettu illallinen viikinkien tapaan. Jokaiselle löytyi kypärä, jonka sarvien lukumäärä kertoi karua tarinaansa ja viikinkiriepu, jottemme sotkisi itseämme. Ruoka tuotiin pöytään lankulla, josta löytyi syötävää noin kilon verran per nuppi. Leipä teki lautasen virkaa ja sormien lisäksi käytimme puukko nyrhiessämme lihaa ja kalaa itsellemme. Iltaan kuuluivat tietenkin myös viikinkien rituaalit, juomat ja laulut.

Tapani Hovi esitti lisäksi pienen omaa elämäänsä (tai jotain sinnepäin) kuvaavan shown. Show kertoi siitä, kuinka vaarallista on lähteä viettämään iltaa Lohtajalle.

Emme jaksaneet syödä ihan kaikkea, joten otimme loput eväät mukaan folioon käärittynä tarkoituksena syödä ne yömättönä, sillä juttuhan jatkui kievarin suljettua ovensa vielä aitan yläkerrassa. Yömättöä ei tarvittu, sillä peijaisissa oli syöty riittävästi.

Vuoden muut tapaamiset

Lassi Ampuja paljasti Vaasassa kesämiitin pitopaikan. Kesämiitti järjestetään Sysmässä 14.-17.5.2015 majoituspaikkana Sysmä Camping. Leirintäalueella on myös mökkejä tarjolla eli jos munalla ei pääse, löytyy sijaismajoitusta. Lassi ei kertonut tapaamisen ohjelmasta sen enempää kuin että sitä on suunniteltu joka päivälle. Saamme ohjelmasta enemmän tietoa lähempänä ajankohtana.

Syysmiitti järjestetään Kokemäen Pitkäjärvellä elokuun puolella, tarkemmin sanottuna 21.-23.8.2015. Syysmiitistä tiedotetaan lisää myöhemmin.

teksti: Armi Ylikorpi

kuvat: Timo Aho, Johanna Kakkuri, Minna Luokkala, Ulla Nummi, Armi Ylikorpi

SMV Caravan Team Finland